8 Mayıs 2014 Perşembe

Vücudumuzu Tanıyalım Animasyon Filmi


     
Vücudumuzu Tanıyalım Adlı Animasyonu İzlemek İçin Tıklayınız


Burada yukarıdaki animasyon filminin raporu yer almaktadır.Bu gibi filmlere çok boyutlu bakmayı sağlayacağını düşünüyorum.Bu gibi çalışmalar bizlere çocuklara ne gibi çizgi filmleri izletmemiz konusunda da bize oldukça mesaj veriyor.






ÇİZGİ FİLM İNCELEME RAPORU

1. kısım: Filmin Künyesi
Filmin türü
İnsan Vücudu
Filmin adı
Vücudumuzu Tanıyalım
Filmin senaristi

Yayın yılı
80 ler
Süresi
25 dakika
2. kısım Filmin İçeriği
Konusu
Kan Dolaşımı
Kahramanları
Hemoglobinler
Anafikri
Kalbin çalışmasının insan vücudu için ne kadar önemli olduğudur.
3. kısım Görsel Tasarımı
Görsel tasarımda çocukların dıkkatını çekeceği görsel animasyonlara yer verilmiştir.Damarların içine girerek daha gercekçı görsellere yer verilmiştir.


4. kısım Dili Ve Anlatımı
Dili çocukların anlayacağı sekılde acık ve anlaşılır kullanılmıştır.Anlatımda kullanılan açıklayıcı ve bilgilendirici cümleler çocukların eğiticiliklerinide arttırmayı sağlar.




5. kısım Filmde Geçen Kavramlar
Matematik kavram listesi
Yedi kat beş kat gibi kavramlar kullanılır.cm gibi uzunluk kavramları,debi kullanılmıstır

Fen kavram listesi
Kalp atışı, sağ karıncık, sol karıncık, akciğerler, kalp kasılması, küçük dolaşım, büyük dolaşım, enfaktüs, pıhtılaşma, alveoller, karbon gazları, kılcal damarlar,karın ,karaciğer

6. kısım Gelişim Alanlarına Katkıları
Çocuklarda merak duygusu uyandırarak araştırmaya yönlendirir. Çocuklara kazandırdığı yeni sözcüklerle dil gelişimlerine önemli katkılarda bulunur. Çocuklara sorgulama tahmin yürütme gibi bilişsel beceriler kazandırır.





7. kısım Çocuğa Kazandırdıkları
Çocukların merak etmelerini sağlar.Ders verici örnekler vererek çocuklara beslenme biçimleri ile ilgilide bilgiler verilir. Çizgi filmin içeriğinde sorulan çeşitli sorular çocukların neden sonuç ilişkileri kurmalarını sağlar. Çocuğun kendi vücudunu,organlarını tanımasını ve buna yönelik önlemler almasını sağlar. Sağlıklı yaşamanın bilincine varır.




8. kısım Yorum ve Önerileriniz
İzlediğim bu çizgi filmini çocuklara yönelik oldukça eğitici ve eğlendirici olduğunu düşünüyorum.Çocukların izlerken merak ettikleri hatta benim  bile ne olacak diye merak ettiğim gerçekçi görseller çocukların dikkatını odaklmasını oldukça sağlıyor. Çocukların merakla izledikleri bu çizgi filmlerde onları sorgulamaya araştırmaya yönlendirici sekılde olması ,çocuklarda daha istendik davranışlar elde etmemize yardımcı olur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder