9 Mayıs 2014 Cuma

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİNE GEZİ

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), kendi tanımlarıyla, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı' nın genelde biyolojik çeşitliliğin, özelde bitki çeşitliliğinin hayati önemi, korunması ve tanıtılması amacıyla gerçekleştirdiği toplumsal bir faaliyettir.

NGBB İstanbul gibi bir metropolün ortasında, barındırdığı canlı bitki koleksiyonları ile yürüttüğü bilimsel ve eğitsel etkinliklerle Türkiye deki okul dışı öğrenme mekanlarının en önemlilerinden birisidir.Okul öncesi dönemden üniversiteye kadar pek çok eğitim kademesinde, eğitimler yapılmaktadır.

Öğrencilere yönelik pek çok araştırmaya, projeye ev sahipliği yapmaktadır. En önemli projelerinden biri de' BAHÇIVAN ÇOCUKLAR PROJESİ' ile çocuklarda çevre bilinci oluşturmak, bitkiler dünyasını tanıtmak ve sevdirmek, biyolojik çeşitlilik ve önemi konusunda bilgi ve ilgiyi arttırmak, fen bilgisi derslerinde edinilen bilgiyi pratik uygulamalarla desteklemek, fen bilgisi derslerine ilgiyi arttırmak, bilimsel süreç becerilerini geliştirmek, doğal kaynakların sınırlılığı konusunda bilinci arttırmak hedeflenmektedir








                                                        Daha fazla bilgi almak için tıklayınız
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder