9 Mayıs 2014 Cuma

KidZania İstanbul


KİDZANİA HAKKINDA

KidZania’da, yetişkinlerin dünyasında yer alan markalar ile işbirliği yapılarak, 4-14 yaş arasındaki çocukların, yetişkinlerin taşıdığı rolleri canlandırmalarına imkan veriliyor. Böylece çocuklar gerçek hayata hazırlanırken hem eğleniyor hem de öğreniyor. Ayrıca KidZania bünyesinde 0-4 yaş çocuklara özel bir bölüm de bulunuyor.
Çocuklar, KidZania’da yer alan 60’tan fazla aktivite alanında, kendi becerilerine ve ilgi alanlarına uygun; yaklaşık  90  rol üstlenerek, diledikleri meslekleri seçebilecekler. Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde, çocuklara uygun boyutlarda tasarlanmış Hastane, İtfaiye, Tiyatro, Arkeoloji Müzesi, Havacılık Akademisi, Diş Sağlığı Merkezi, Banka, Stadyum vb. çok sayıda aktivite alanına sahip KidZania’yı ziyaret eden çocuklar ; “Doktor”, “İtfaiyeci”, “Diş Hekimi” vb. meslekleri canlandırabilecekler.
KidZania’da çocuklar gerçek dünyanın bir simülasyonu ile geleceğe hazırlanırken; bol bol eğlenme ve öğrenme olanağı bulurlar.
KidZania’da çocuklara seçtikleri meslekler konusunda bilgi vermek ve park içinde geçirdikleri sürede destek olmak üzere özel eğitim almış “Züpervizör”ler bulunur.
Çocuklar, sadece para harcamayı değil, aynı zamanda emek sarf ederek, çalışarak nasıl para kazanılacağını ve nasıl tasarruf edileceğini, yani mali okur-yazarlığı öğrenirler.
KidZania’yı ziyaret eden Pedagoglar, çocukların Dünyayı anlamaları ve geleceğe bugünden hazırlanmaları açısından KidZania’nın çok özel bir yere sahip olduğunu belirtiyorlar.











                                                  Daha fazla bilgi almak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder