8 Mayıs 2014 Perşembe

Havası Boşalan Balonlar Adlı Drama Çalışması

Havası Boşalan Balonlar

Malzemeler
Şişirilmiş balonlar

Süreç
Büyük grup çalışması

Şişirilmiş 3-4 balon, ağızları çözülerek,art arda odanın içerisinde birer birer serbest bırakılır.Havaları boşalan balonlar,havada kavis çizerek oradan oraya uçarlar. Çocuklara balonların hareketlerine dikkatle bakmaları ve nasıl hareket ettiklerini önce sözel olarak anlatmaları istenir.Daha sonra elleri ile balonların hareketlerini göstermeleri istenir.Çocuklar, elleri ile hava kaçıran balonların hareketlerini taklit ettikten sonra tüm vücutlarıyla da, havası boşalan balonların hareketlerini canlandırmaya çalışırlar.


Drama Sonrası Sorulacak Tartışma Soruları 

Çocuklar şimdi gözlerimizi kapatalım ve oyunda neler yaptık düşünelim?
Oyunda neler yaptığımızı bana kim anlatmak ister?
Balonumuz nasıl hareket etmişti?
Oyun esnasında sizi heyecanlandıran bir şey oldu mu?
Ağzını açtığımızda balonlara ne oldu, neden büzüldüler?
Başka nelerin içi hava doludur?
Hiç uçan balonunuz oldu oldu mu?





Uygulama Sonrası Değerlendirme

Öncelikle çocuklarla drama çalışması yapmak onlar için bir nevi oyun oynamaktı.Bu nedenle eger dikkatlerini çekmeyi becerebilmişseniz sizi ilgiyle dinliyorlar.
Çocuklarla drama çalışma yaparken çocuk sayısı onbeşi aşmamalıdır. Fark ettim ki çocuk sayısı arttığında çocukların dikkatlerinin dağılabilmesi daha kolay oluyor.
Balon çalışması esnasında havası sönen balonun etrafta hızlıca dönmesi çocukların çok ilgisini çekti,balonu yakalamak için birbirleriyle yarışa girmişlerdi.
Bu aşamadan sonra eger çocukların dikkatini cekmişseniz zaten dramanın oyundan farklı olarak eğitici olabilmesi burada baslıyor.Yukarıda verdiğim soruları, drama oyunu oynandıktan sonra uygulamak eğitici dramanın ayrılmaz bir parçasıdır.Bu yüzden de soruları özenle çocukların gelişim düzeylerin göre seçmek gerekir.

Destekleyici Etkinlik


Matematik etkinliklerine destek olabilecek çalışma sayfası






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder