9 Mayıs 2014 Cuma

Çocuklarla Fen Kitapları




Burada kitaplığımda bulunan bir kaç kitabı paylaşmak istedim.Özellikle TUBİTAK yayınları çocukların meraklarını giderecek,zihinsel gelişimlerine destek olacak kitaplardır.Her çocuk belli zamanlarda sorular sorarlar çevreyi,doğayı keşfetmeye başlarlar,İşte bu zamanlarda çocuklara doğru ve yaşlarına uygun bilgiler vermek için bu kitaplar oldukça yararlıdır.

Okul öncesi dönemdeki çocuklar duyularını geliştirmek ve duygularını  tanımak yoluyla meraklarını gidermek ihtiyacındadır. Bu kitaplar öncelikle kendilerini ve yakın çevrelerini tanımalarına yardımcı olacaktır..Çocuklarınızın öğrenme yaşantıları kitaplardan öğrendikleri yeni kavramlar ile zenginleşecek,kendilerine ve çevrelerine karşı güven duyguları gelişecektir.Bu kitapları okul öncesi dönemdeki çocuklarınıza okuyarak anlatabilirsiniz.Çocuklarınız okumayı öğrendikten sonra aynı kitapları kendi kendilerine okuyup tekrar değerlendirebilirler.

' Müzik Eşliğinde Farklı Selamlaşma Biçimleri' adlı drama uygulaması çalışmam

UYGULAMA ŞEKLİ

Malzemeler

Cd çalar bir müzik cd si yeterlidir.Değişken ritimli bir hafif müzik parçası uygundur.


Süreç 

Büyük grup çalışmasıdır.

Öncelikle çocuklar müziğe uyarak, müzik eşliğinde odada serbestçe dolaşırlar.Öğretmen müziği müziği kestiğinde her çocuk kendisine en yakın olan çocukla, kendi adını söyleyerek istediği şekilde selamlaşır.Bunlar tokalaşma,el işlerini karşılıklı olarak birbirine vurma, burunlarını birbirine sürtme,dizleri dokundurma,başları birbirine dokundurma,kalçaların yanlarını dokundurma gibi olabilir.

Not: Aynı zamanda çocuklardan kendilerinkinden değişik selamlaşma biçimleri üretmeleri için serbest bırakılır.Ancak değişik biçimler bulamazlarsa, öğretmende grubun içine girerek bir iki örnek gösterebilir.

Tartışma Soruları

Bu kısım drama uygulamaları esnasında en önem verilen aşamadır. Çocuklara burada zihinsel becerileri arttırılmaya düşünmeye üretmeye teşvik edilir.

Çocuklar şimdi gözlerimi kapatalım ve oyunda neler yaptık hep birlikte düşünelim.(gözler açılır)
Şimdi oyunda neler yaptık? çocuklar tarafından anlatılması istenir.
Kim hangi selamlaşmaları yaptı, siz neler yaptınız ?
Oyunda sizi heyecanlandıran bir şey oldu mu?
Arkadaşınızla selamlaşırken neler hissettiniz?
Başka nasıl selamlaşma biçimleri var bunları biliyor musunuz?
Yeni bir ortama girdiğinizde arkadaş bulup selam vermek istediğiniz oldu mu? Nasıl selam verdin?
Hiç selam veripte karşılık almadığınız bir durum oldu mu?

Bu şekilde çocuklara sorular sorular sorulur.


Destekleyici etkinlik 

Çocukların yaş grubuna göre bu aşama çeşitlendirilebilir.Çocukların yaşları küçük olduğu için ben parmak oyunu yaptırmayı tercih ettim.

Baş parmağım baş parmağım (eller yumruk biri arkada biri önde söze uygun parmak açılır)
Nerdesin? Buradayım (öbür elin parmağı arkadan cıkar karşılıklı gelinir)
Nasılsın efendim,tesekkür ederim
Parmak kaç,arkaya kaç (önce bir el daha sonra öbür el arkaya gider)
İşaret parmağım işaret parmağım
Nerdesin ? Buradayım
Nasılsın efendim,tesekkür ederim
Parmak kaç,arkaya kaç
Orta parmağım orta parmağım
Nerdesin? Buradayım
Nasılsın efendim,tesekkür ederim
Parmak kaç,arkaya kaç
Yüzük parmağım yüzük parmağım
Nerdesin? Buradayım
Nasılsın efendim,tesekkür ederim
Parmak kaç,arkaya kaç
Serçe parmağım serce parmağım
Nerdesin? Buradayım
Nasılsın efendim,tesekkür ederim
Parmak kaç,arkaya kaç

Çocuklar çok severek ve beğeniyle oyunumuza katıldılar.

KidZania İstanbul


KİDZANİA HAKKINDA

KidZania’da, yetişkinlerin dünyasında yer alan markalar ile işbirliği yapılarak, 4-14 yaş arasındaki çocukların, yetişkinlerin taşıdığı rolleri canlandırmalarına imkan veriliyor. Böylece çocuklar gerçek hayata hazırlanırken hem eğleniyor hem de öğreniyor. Ayrıca KidZania bünyesinde 0-4 yaş çocuklara özel bir bölüm de bulunuyor.
Çocuklar, KidZania’da yer alan 60’tan fazla aktivite alanında, kendi becerilerine ve ilgi alanlarına uygun; yaklaşık  90  rol üstlenerek, diledikleri meslekleri seçebilecekler. Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde, çocuklara uygun boyutlarda tasarlanmış Hastane, İtfaiye, Tiyatro, Arkeoloji Müzesi, Havacılık Akademisi, Diş Sağlığı Merkezi, Banka, Stadyum vb. çok sayıda aktivite alanına sahip KidZania’yı ziyaret eden çocuklar ; “Doktor”, “İtfaiyeci”, “Diş Hekimi” vb. meslekleri canlandırabilecekler.
KidZania’da çocuklar gerçek dünyanın bir simülasyonu ile geleceğe hazırlanırken; bol bol eğlenme ve öğrenme olanağı bulurlar.
KidZania’da çocuklara seçtikleri meslekler konusunda bilgi vermek ve park içinde geçirdikleri sürede destek olmak üzere özel eğitim almış “Züpervizör”ler bulunur.
Çocuklar, sadece para harcamayı değil, aynı zamanda emek sarf ederek, çalışarak nasıl para kazanılacağını ve nasıl tasarruf edileceğini, yani mali okur-yazarlığı öğrenirler.
KidZania’yı ziyaret eden Pedagoglar, çocukların Dünyayı anlamaları ve geleceğe bugünden hazırlanmaları açısından KidZania’nın çok özel bir yere sahip olduğunu belirtiyorlar.











                                                  Daha fazla bilgi almak için tıklayınız

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİNE GEZİ

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), kendi tanımlarıyla, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı' nın genelde biyolojik çeşitliliğin, özelde bitki çeşitliliğinin hayati önemi, korunması ve tanıtılması amacıyla gerçekleştirdiği toplumsal bir faaliyettir.

NGBB İstanbul gibi bir metropolün ortasında, barındırdığı canlı bitki koleksiyonları ile yürüttüğü bilimsel ve eğitsel etkinliklerle Türkiye deki okul dışı öğrenme mekanlarının en önemlilerinden birisidir.Okul öncesi dönemden üniversiteye kadar pek çok eğitim kademesinde, eğitimler yapılmaktadır.

Öğrencilere yönelik pek çok araştırmaya, projeye ev sahipliği yapmaktadır. En önemli projelerinden biri de' BAHÇIVAN ÇOCUKLAR PROJESİ' ile çocuklarda çevre bilinci oluşturmak, bitkiler dünyasını tanıtmak ve sevdirmek, biyolojik çeşitlilik ve önemi konusunda bilgi ve ilgiyi arttırmak, fen bilgisi derslerinde edinilen bilgiyi pratik uygulamalarla desteklemek, fen bilgisi derslerine ilgiyi arttırmak, bilimsel süreç becerilerini geliştirmek, doğal kaynakların sınırlılığı konusunda bilinci arttırmak hedeflenmektedir








                                                        Daha fazla bilgi almak için tıklayınız
.

8 Mayıs 2014 Perşembe

9.Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi



























Okulumuz Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü duyuru panosunda dikkatimi çeken bir afiş.
TUBİTAK tarafından desteklenen bir çalışmadır.Bu kongre ile öğrenciler, Okul Öncesi Eğitimi’ne yönelik ders kapsamında yapılan araştırma, proje, derleme vb. çalışmalarından oluşturacakları makalelerini sunma, alan ile ilgili güncel tartışmalara katılabilme olanağı bulacaklardır. 

Daha fazla bilgi almak için tıklayınız

Vücudumuzu Tanıyalım Animasyon Filmi


     
Vücudumuzu Tanıyalım Adlı Animasyonu İzlemek İçin Tıklayınız


Burada yukarıdaki animasyon filminin raporu yer almaktadır.Bu gibi filmlere çok boyutlu bakmayı sağlayacağını düşünüyorum.Bu gibi çalışmalar bizlere çocuklara ne gibi çizgi filmleri izletmemiz konusunda da bize oldukça mesaj veriyor.






ÇİZGİ FİLM İNCELEME RAPORU

1. kısım: Filmin Künyesi
Filmin türü
İnsan Vücudu
Filmin adı
Vücudumuzu Tanıyalım
Filmin senaristi

Yayın yılı
80 ler
Süresi
25 dakika
2. kısım Filmin İçeriği
Konusu
Kan Dolaşımı
Kahramanları
Hemoglobinler
Anafikri
Kalbin çalışmasının insan vücudu için ne kadar önemli olduğudur.
3. kısım Görsel Tasarımı
Görsel tasarımda çocukların dıkkatını çekeceği görsel animasyonlara yer verilmiştir.Damarların içine girerek daha gercekçı görsellere yer verilmiştir.


4. kısım Dili Ve Anlatımı
Dili çocukların anlayacağı sekılde acık ve anlaşılır kullanılmıştır.Anlatımda kullanılan açıklayıcı ve bilgilendirici cümleler çocukların eğiticiliklerinide arttırmayı sağlar.




5. kısım Filmde Geçen Kavramlar
Matematik kavram listesi
Yedi kat beş kat gibi kavramlar kullanılır.cm gibi uzunluk kavramları,debi kullanılmıstır

Fen kavram listesi
Kalp atışı, sağ karıncık, sol karıncık, akciğerler, kalp kasılması, küçük dolaşım, büyük dolaşım, enfaktüs, pıhtılaşma, alveoller, karbon gazları, kılcal damarlar,karın ,karaciğer

6. kısım Gelişim Alanlarına Katkıları
Çocuklarda merak duygusu uyandırarak araştırmaya yönlendirir. Çocuklara kazandırdığı yeni sözcüklerle dil gelişimlerine önemli katkılarda bulunur. Çocuklara sorgulama tahmin yürütme gibi bilişsel beceriler kazandırır.





7. kısım Çocuğa Kazandırdıkları
Çocukların merak etmelerini sağlar.Ders verici örnekler vererek çocuklara beslenme biçimleri ile ilgilide bilgiler verilir. Çizgi filmin içeriğinde sorulan çeşitli sorular çocukların neden sonuç ilişkileri kurmalarını sağlar. Çocuğun kendi vücudunu,organlarını tanımasını ve buna yönelik önlemler almasını sağlar. Sağlıklı yaşamanın bilincine varır.




8. kısım Yorum ve Önerileriniz
İzlediğim bu çizgi filmini çocuklara yönelik oldukça eğitici ve eğlendirici olduğunu düşünüyorum.Çocukların izlerken merak ettikleri hatta benim  bile ne olacak diye merak ettiğim gerçekçi görseller çocukların dikkatını odaklmasını oldukça sağlıyor. Çocukların merakla izledikleri bu çizgi filmlerde onları sorgulamaya araştırmaya yönlendirici sekılde olması ,çocuklarda daha istendik davranışlar elde etmemize yardımcı olur.





Havası Boşalan Balonlar Adlı Drama Çalışması

Havası Boşalan Balonlar

Malzemeler
Şişirilmiş balonlar

Süreç
Büyük grup çalışması

Şişirilmiş 3-4 balon, ağızları çözülerek,art arda odanın içerisinde birer birer serbest bırakılır.Havaları boşalan balonlar,havada kavis çizerek oradan oraya uçarlar. Çocuklara balonların hareketlerine dikkatle bakmaları ve nasıl hareket ettiklerini önce sözel olarak anlatmaları istenir.Daha sonra elleri ile balonların hareketlerini göstermeleri istenir.Çocuklar, elleri ile hava kaçıran balonların hareketlerini taklit ettikten sonra tüm vücutlarıyla da, havası boşalan balonların hareketlerini canlandırmaya çalışırlar.


Drama Sonrası Sorulacak Tartışma Soruları 

Çocuklar şimdi gözlerimizi kapatalım ve oyunda neler yaptık düşünelim?
Oyunda neler yaptığımızı bana kim anlatmak ister?
Balonumuz nasıl hareket etmişti?
Oyun esnasında sizi heyecanlandıran bir şey oldu mu?
Ağzını açtığımızda balonlara ne oldu, neden büzüldüler?
Başka nelerin içi hava doludur?
Hiç uçan balonunuz oldu oldu mu?





Uygulama Sonrası Değerlendirme

Öncelikle çocuklarla drama çalışması yapmak onlar için bir nevi oyun oynamaktı.Bu nedenle eger dikkatlerini çekmeyi becerebilmişseniz sizi ilgiyle dinliyorlar.
Çocuklarla drama çalışma yaparken çocuk sayısı onbeşi aşmamalıdır. Fark ettim ki çocuk sayısı arttığında çocukların dikkatlerinin dağılabilmesi daha kolay oluyor.
Balon çalışması esnasında havası sönen balonun etrafta hızlıca dönmesi çocukların çok ilgisini çekti,balonu yakalamak için birbirleriyle yarışa girmişlerdi.
Bu aşamadan sonra eger çocukların dikkatini cekmişseniz zaten dramanın oyundan farklı olarak eğitici olabilmesi burada baslıyor.Yukarıda verdiğim soruları, drama oyunu oynandıktan sonra uygulamak eğitici dramanın ayrılmaz bir parçasıdır.Bu yüzden de soruları özenle çocukların gelişim düzeylerin göre seçmek gerekir.

Destekleyici Etkinlik


Matematik etkinliklerine destek olabilecek çalışma sayfası






'12-24 Aylık Bebeklerin Dil Gelişimi Nasıldır' Broşür Çalışması


Ders kapsamında hazırlamış olduğum bu broşür Publısher programı ile yapılmıştır.Okul öncesi sınıf ortamlarında öğretmenler bilgileri bu şekilde çok yönlü kullanabilirler.Aileleri bilgilendirmek amaçlı kullanılabilir.










Fen Deneyi 'Maddelerin Ayrıştırılması'




Deneyin adı
Maddelerin Ayrıştırılması
Deneyin  amacı
Farklı özellikteki birbiri içine karışmış maddeleri ayırmak.

Deney için gerekli malzemeler
Tuz, karabiber, demir tozu, çakıl taşları, mıknatıs, elek , plastik kaşık

Deneyin Yapılışı
Birbiri içine karışmış demir tozu, karabiber, tuz ve çakıl taşlarından önce malzemelerimizden elek ile çakıl taşlarımızı ayırıyoruz. Ardından geriye kalan demir tozu, tuz ve karabiberler arasından demir tozunu mıknatıslanma ile de diğer maddelerden ayırıyoruz. Son olarak kalan tuz ve karabiberi ise plastik kaşığı yün bir kazağa sürtüp elektrik yükleyerek karabibere yaklaştırıyoruz. Karabiberlerin plastik kaşığa yapışarak tuzlardan ayrıldığını göreceğiz. Böylelikle tüm maddelerimiz birbirinden ayrılmış ve deneyimiz gerçekleşmiş olur.





Deneyin fotoğrafı/resmi

 







Deneyin Sonucu
Deney sonucunda maddelerin tanecik boyutu farkından yararlanma, elektriklenme il ayırma ve mıknatıs ile ayrılma özelliklerinden yararlanarak çocuklara kendilerinin yapmasını sağlayarak maddelerin nasıl ayrıldığını görmeleri sağlandı.




Deneyin Çocuklara kazandırdıkları
Bu deneyle çocuklara maddelerin farklı özellikleri olduğunu görmelerini. Problem çözme yetilerini geliştirmelerine yardımcı olabileceği gibi aynı zamanda  deneyle birlikte çocuklara neden sonuç ilişkisi kurarak gözlem yapmalarınada yardımcı olur.Çocuklara daha etkili düşünme yollarını öğretir.Çocuklar elleriyie bir takım işlemler yaptıkları için çocukları bizzat görerek araştırmaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye  iter.Çocukların bildikleri gördükleri malzemleri farklı amaçlarla kullanmalarını sağlar. Bu yolla da çocukların yeni bir durumda yeni fikirler üretebilmelerini yardımcı olur.




Deneyle ilgili yorumunuz
Çocuklara fen alanına ilişkin olumlu bir bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olur. Bu gibi deneylerle çocukların fen ile ilgili kavramların(elektriklendirme, mıknatıslandırma, eleme vb. gibi) daha kolay kavrayabileceklerini düşünüyorum. Deneyleri çoğunlukla çocukların merakla izledikleri ve katılım gösterdikleri süreçler olarak gördüğümden çocuklara ilgi çekici deneylerle fen kavramlarına ilgi duymalarını ve ileriki dönemlerde bilimsel süreç becerilerini edinmelerinde kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.






Okul Öncesi Fen Eğitimi Deney Tasarımı Raporu

'Hikaye Küpü' Materyal Çalışması


Özel Öğretim dersi kapsamında hazırlamış olduğumuz hikaye küpü yer alıyor.Hikaye anlatmak aslında sadece sayfaları içinde yazıları olan bir kitap değildir. Burada da farklı bir anlatım şekli kullanarak bu küpü hazırladık.Hikaye anlatılan yere göre küp çevrilerek kullanır. En sonunda da çocukları bir sürpriz beklemektedir. Hep birlikte hikayeyi okumaya ne dersiniz :)








Güzel bir bahar sabahıydı. Can saatin sesiyle uyandı ama hala uykusu vardı. Gözlerini ovuşturarak yatağından kalkarken ayagı yorgana takıldı ve...



Paldır küldür yere yuvarlanıverdi.
Off başım..off sırtım diyerek kalktı .



Üstünü başını toparladı tamda kalkmaya yeltenirken bir de ne görsün.masanın üzerindeki akvaryumu fark etti.ıkı gündür akvaryumdaki balıklarına su vermemişti.
Apar topar balıkların yemlerini aradı ve balıklara yemlerini verdi.

Daha sonra Can:
-elimi yüzümü yıkarsam kendime gelebilirim, okula  geç kalmamalıyım
Diyerek banyoya gitti.aceleyle yüzünü yıkarken sabunu yere düşürdü sonrada görmeden üstüne bastı vee..



-küüüttt diye yere düştü ,poposu çok acımıştı

-ne kadar şansız bir gün ,off her yerim ağrıyor diyerek ve mutfağa gitti.


 annesinin hazırladığı kahvaltıyı yiyince kendini daha iyi hissetti ama birden ayaga fırladı:
-ahh az daha ununtuyordum, bugun oyuncak günü, ben odama gidiyorum hemen dönerim anne diyerek fırladı.                                               


                                              


odasındaki oyuncak sandıgının başına geçti,
-yok bu olmaz, bu da olmaz diyerek oyuncaklarını etrafa savurdu.
Annesi:
-hadi can ,geç kalıyorsun, artık evden çıkmalıyız deyince son an da bulduğu bir kese dolusu renkli misketleri alarak kapıya koştu derken etrafa saçılan oyuncaklardan birinin üstüne bastı
-ahhh, ayağım,hay aksi  off..çok acıyor

diye söylenip topallayarak annesinin yanına gitti.





Annesiyle yola koyuldular ve okula geldiler.herkes getirdiği oyuncakları arkadaşlarıyla paylaşarak oynamaya başlamıştı, can da aralarına katıldı.biraz sonra öğretmenin sesi duyuldu.





çocukklaaar, hepiniz yanıma gelin , size bir süprizim var, şimdi kapıdan içeriye çok seveceğiniz biri girecek.sizce kim gelmiş olabilir?
Çocuklar söz alarak tahminlerini söylediler
Polis, köpek, doktor, itfaiyeci….
Öğretmen:
-Bir ipucu isteyelim bakalım, o zaman bulabiliriz belki dedi ve

dışarıdan komik bir ses duyuldu.

Kocaman şapkam ve  kocaman ayakkabılarım var,
kırmızı yuvarlak bir burnum var
Renklidir elbiselerim
Sizleri çok severim
Beni görünce hep gülersiniz
Ama beni çok seversiniz.

BİLİN BAKALIM BEN KİMİM?







demiş ve kutunun içerisinden Palyanço çıkmış..

Çocuklarla Kavram Haritası Hazırlama


Okul öncesi sınıflarında kavram haritası hazırlamanın yararları

  • Kavramları ve kavramsal ilişkileri öğrenir
  • Konu hakkında derinlemesine bakış açısı kazanır.
  • Yeni öğrenilenler ile eski öğrenilenler arasında köprü kurar.
  • Öğrenmede süreklilik sağlar.
  • Çocuklar somutlaştırarak öğrenirler.
  • Yanlış kavramlar oluşturmazlar.
  • Daha düzenli düşünürler.



Çocuklarla etkinlik yapılırken  kavram haritaları ile çalışıldığında çocukların daha kalıcı öğrendikleri saptanmıştır.Bu bağlamda etkinlik planlarken çocuklarla kavram haritaları oluşturmaya özen gösteriniz.
Fen Eğitimi dersi kapsamında hazırladığımız proje çalışmasının bir parçası olarak 'SU' kavram haritasını ele aldık.Materyali hazırlarken kullanışlılığına özen gösterdik.Resimler bu yüzden cır cırtlıdır.Çocuklar kendilerine göre kavram ağlarını kolayca oluşturabilirler.








Okul Öncesi Çocuklarda Matematik Eğitimi ' ALAN ÇALIŞMASI'

Maltepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ' Matematik Eğitimi' dersi kapsamında yapılan bir çalışmadır. Okul öncesi çocukları için etkinlik hazırlamak, materyal sunmak ve bunları çocuklara en iyi şekilde sunmak için yaptığım bir çalışmadır. Matematik okul öncesi kurumlarında genel olarak çocuklara öğretmekten kaçınılan bir alandır. Oysa o yaştaki çocukları böylesi yaratıcı düşünmeyi, problem çözme becerileri, sezgisel düşünmelerini, tahmin etme becerileri geliştirecek bir alandan uzak tutmak oldukça hatalı olur.Bizde okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencileri olarak bu alanda gereken gayreti göstererek, çocuklara en iyi şekilde gelişimlerini destekleyecek etkinlikler sunmaya çalışıyoruz. Umarım faydalı olabilmişimdir.


Matematik Eğitiminde Alan Kavramı Çalışması 

Malzemeler

Çerçeve şeklinde yapılmış üzerinde keçeden kumaş olan bir pano
Mukavvalardan kesilmiş çeşitli boyutlarda ve renklerde kartonlar.

Bu şekilde keçe kumaş gerilmiş bir pano 
Panoyu bu şekilde eşit birim karelere bölün


Farklı renk ve boyutlarda kesilmiş mukavvalar.Arkası cırt cırtlanmıştır.






Elimizdeki bu materyallerle sınıfta büyük grup çalışması yapabilirsiniz.Materyaliniz ne kadar büyükse o kadar kapsamlı çalışmanıza olanak sağlar.


5. Dünya Oyun Oynama Günü Coşkuyla Kutlanıyor



























Okulumuz Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü duyuru panosunda dikkatimi çeken bir afiş oldu.Bu yıl 5.si yapılan Dünya Oyun Oynama Günlerini dört yıldır Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ev sahipliği yapmaktadır. Etkinlikler oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri,araştırmacıları,üniversite temsilcilerini,Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü temsilcilerini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilcilerini,okul öncesi eğitimcilerini ve okul öncesi öğretmenliği abd. öğrencilerini, sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını,özel eğitim bölümü öğrencilerini ve öğretmenlerini,oyun oynamayı destekleyen ve oyun oynamayı seven kişi(çocuk ) ve kurumları davet edilmektedir.


5. Dünya Oyun Oynama Günü hakkında bilgi almak için tıklayınız